Organisaties veranderen, terwijl medewerkers vast blijven houden aan het oude. De druk loopt op. Er moet steeds meer gebeuren met steeds minder mensen. Er komt spanning op samenwerkingsrelaties.

Lang sluimerende problemen komen duidelijker aan het licht en juist nu heeft de organisatie de volledige inzet van iedereen nodig. De voortdurende veranderingen vragen andere bagage van managers. Er is een transitie nodig, een verandering van denken en doen.

Hoe goed uw veranderplan en uw gedetailleerde planning ook zijn, het "managen" van een psychologische transitie vraagt een geheel eigen aanpak en een wezenlijk andere bagage van alle betrokkenen.

Mary ter Steege is als toegepast psycholoog gespecialiseerd in de menselijke kant van organisatieverandering. Als partner van Mindmotion zet zij haar expertise in om managers en/of medewerkers te ontwikkelen tot een professioneel transitieteam zodat organisaties kunnen groeien en excelleren.
   
"If you want to teach people a new way of thinking, don't bother trying to teach them. Instead, give them a tool, the use of which will lead to new ways of thinking."


Aangezien de begeleiding van de “menskant” van organisatieverandering een vak apart is en kennis vergt van psychologie van verandering, zet Mary ter Steege haar deskundigheid in en bepaalt samen met de organisatie welke stappen ondernomen moeten worden om transitie te bewerkstelligen.

De kunst is om de kennis daadwerkelijk in te brengen in de organisatie zodat de organisatie zelf beschikt over transitie expertise en de benodigde tools. Zo ontstaat een professioneel transitie-team. Hierdoor beschikt de organisatie over alle expertise die nodig is om zelfstandig vorm te geven aan psychologische transitieprocessen en is de organisatie voorbereid op veranderingen op korte én langere termijn.

Omdat veranderingen vaak leiden tot vraagstukken op het gebied van arbeidsmobiliteit, werkt Mary ter Steege samen met Annemarie Dees. Annemarie is een zeer ervaren loopbaan- en transitiecoach. Zij ondersteunt medewerkers in het kader van re-integratie.

Annemarie Dees helpt medewerkers om een nieuwe bron van inkomsten binnen of buiten de organisatie te zoeken. Wanneer een medewerker zijn/haar loopbaan een andere wending wil geven, dan helpt ze bij de (her)oriëntatie op de arbeidsmarkt. Bovendien is zij als geen ander in staat medewerkers te faciliteren bij het opstellen van sollicitatiedocumenten waarmee zij werkelijk het verschil maken. Re-integratie van top-niveau dus!

Wilt u zelf ervaren hoe uw vastgelopen veranderproces weer vlot getrokken kan worden en hoort u graag hoe wij het verandervermogen en de veranderbereidheid binnen uw organisatie kunnen verhogen? Wilt u zien hoe dit positief bijdraagt aan uw rendement en spreekt het u aan om grip te krijgen op de menselijke kant van uw veranderproces? En wilt u (blijven) excelleren? In dat geval gaan wij graag met u in gesprek.


Contactpersoon

Mary ter Steege, toegepast psycholoog

Directeur Psychologie & Transitiemanagment

06 - 3062 6269
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.psychologie-transitiemanagement.nl

Annemarie Dees

Loopbaan- en Transitiecoach

06 - 3479 2977
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.psychologie-transitiemanagement.nl